HTML

Egy hang blogja

Közélet, politika, történések. Az én hangommal. Nem világ-megváltok, nem eldöntök. Csak közlöm, mert hátha érdekel valakit egy hang. Egy szürke hang...

facebook

Friss topikok

Címkék

1956 (1) 444.hu (1) 4K! (2) Angela Merkel (1) Ángyán József (2) átlátszó.hu (1) ATV (1) Baja (2) Bajnai (3) Bajnai Gordon (16) Balaton Sound (1) baloldal (23) bank (1) blog (1) Bokros Lajos (5) Botka László (1) Budapest (1) Centrum Párt (1) civil mozgalom (1) cm (1) Cseh Miklós (1) Daneil Cohn-Bendit (1) demokratikus szocializmus (1) devizahitel (1) devizahitelesek (1) DK (4) Dopeman (1) E14 (3) Együtt2014 (1) Együtt 2014 (19) egy hang (1) egy hang blogja (1) éhségmenet (1) ellenzéki összefogás (5) EU (2) Európai Unió (3) facebook (2) Farkasházy (2) Fenyvessy Zoltán (1) Fidesz (6) FKgP (3) Fodor Gábor (1) Gréczy Zsolt (1) gyűlölet (1) Gyurcsány (2) Gyurcsány Ferenc (8) Hajdú-Bét (2) hazaáruló (1) Hegedüs Péter (2) hurrá (1) index (1) indulás (1) Istvánffy András (1) JESZ (1) Jobbik (1) jobboldal (2) jogegyenlőség (1) Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (1) Kádár János (1) KDNP (1) Keller László (1) kisgazdák (1) Kóka János (1) kommunista (2) Kónya Péter (2) kormány (1) korszakváltás (5) Közösség a Társadalmi Igazságosságért (1) KTI (1) Kuncze Gábor (3) Kúria (1) lájk (2) liberális (4) Liberális Párt (6) like (1) LMP (6) Magyar Munkáspárt (3) MDF (4) média (1) melegfelvonulás (1) Mesterházy Attila (8) MIÉP (1) Milla (1) miniszterelnök-jelölt (1) Modern Magyarország Mozgalom (2) Molnár F. Árpád (1) MOMA (1) MSZDP (4) MSZMP (2) MSZP (14) Munkáspárt 2006 (1) Negyedik Köztársaság Párt (4K!) (3) Németország (1) Nemzeti Válogatott (1) Népi Front (2) Orbán-lányok (2) Orbán Viktor (8) PM (1) politikai közép (1) Pride (1) rendszerváltás (3) Rui Tavares (1) Schiffer András (1) Schmuck Andor (4) Seres Mária (1) Szász Károly (1) szavazás (1) SZDSZ (6) Székesfehérvár (1) SZEMA (2) Szili Katalin (2) Szilvásy Péter (1) SZOCDEMEK (2) Szociális Unió (2) szocializmus (3) szoci mamutok (1) Szolidaritás (2) Tarlós István (1) Tavares jelentés (1) Tóth Zoltán (1) Ujhelyi (2) Ungár Klára (1) választás 2014 (17) videófelvétel (2) Wallis (1) Címkefelhő

nemzeti válogatott.jpgHa valaki végig néz a listán, láthatja: Tóth Zoltán vagy nem jutott megfelelő időben orvosi segítséghez, vagy hatalmas a baj a baloldalon. Lássuk:

Először is engedjétek meg, hogy bemutassam nektek azt a listát, amit dr. Tóth Zoltán balliberális politológus állított össze, "Nemzeti válogatott" címen.

Demokratikus ellenzék listavezetője és szószólója: Kálmán Olga, független

Köztársasági elnök: Kéri László, független

Országgyűlési többség frakcióvezetője: Mesterházi Attila, MSZP

Országgyűlés elnöke: Lendvai Ildikó, MSZP v. elnöke

Miniszterelnök: Bajnai Gordon, Együtt 2014

  1. Gazdasági miniszter: Petshnig Mária Zita, független
  2. Európai uniós ügyek minisztere: Bokros Lajos, MOMA
  3. Államkincstár miniszter: Vámosi-Nagy Szabolcs, független
  4. Belügyminiszter: Kuncze Gábor, független
  5. Alkotmány - és igazságügyi miniszter: Bárándy Péter, Együtt 2014
  6. Külügyminiszter: Balázs Péter, Együtt 2014
  7. Mezőgazdasági miniszter: Molnár Csaba, DK
  8. Honvédelmi miniszter: Vadai Ágnes, DK
  9. Önkormányzati miniszter: Szabó Tímea, Együtt – PM
  10. Kulturális miniszter: Ungvári Tamás, független
  11. Oktatási miniszter: Hiller István, MSZP
  12. Egészség- és nyugdíjügyi miniszter: Csehák Judit, független
  13. Megmondó miniszter: Parti Nagy Lajos, független

Alkotmánybíróság elnöke: Paczolay Péter, független

MNB elnöke: Surányi György, függetlenKöltségvetési

Tanács elnöke: Róna Péter, LMP

Médiahatóság vezetője:  Majtényi László, független

EP magyar demokratikus pártjainak koordinátora: Göncz Kinga,MSZP

Ombudsman: Szabó Máté, független

Főpolgármester jelölt: Botka László, MSZP

A fenti lista minden bizonnyal csak egy vicc. Lássuk, mi is a problémám a listán szereplő nevekkel.

1. Kálmán Olga, mint listavezető. Alapvetően ez a titulus belső döntés kérdése. Én örülnék neki, hiszen a baloldali szavazókon kívül senkit nem győzne meg ahhoz, hogy az új ballib alakulatra szavazzon - a jobboldalról, vagy a bizonytalanok közül.

2. Kéri László, mint független, mint Köztársasági Elnök. Ha Kéri László lenne a köztársaságunk elnöke, azzal a lendülettel húznék el ebből az országból. A függetlenségét pedig misem bizonyítja jobban, mint az időről időre a Heti Hetesben tett megnyilvánulásai. Szakértelmét pedig az, hogy ezen kívül nagyon máshová meg sem hívják.

3. MesterházY Attila, mint frakcióvezető. Felhívnám a figyelmet, hogy nem véletlen nagy y-onnal írtam a nevét. Merthogy nem i-vel írja, kedves Tóth Zoltán... Szóval a frakcióvezetőség szintén egy belső elhatározás kérdése, teljesen mindegy, ki vezeti a börtön MSZP-E14-PM-STB frakciót. Bár, ha Mesterházynak lennék, és olvasnám Tóth úr válogatottját, megsértődnék. Ugyanis egyértelmű, hogy pusztán az illem kedvéért nevezte meg a szocialista pártelnököt. Mint ezen poszt betöltőjét ugyanis kötelessége, de legalábbis illendősége megemlíteni bárkinek is a vizionált új ballib kormány harácsolása közben, de a frakcióvezetőségnél egy szint lenne lejjebb: ha pusztán listás befutó helyre tennék...

4. Lendvai Ildikó, mint Házelnök. Gondolom, a szerző a korszakváltás jegyében gondolt Lendvaira.

5. Bajnai Gordon, mint miniszterelnök. Hát, sorolhatnánk. De vajon képes a korszakváltásra a Gyurcsány Ferenc vezette kormány egykori minisztere, majd az MSZP kongresszuson az Internacionálé éneklésével megfűszerezve megválasztott, egykori szocialista-liberális miniszterelnök?! Hogy pl. a Wallist, a Hajdú-Bétet, és egyéb, kormányzati tevékenységét ne is említsem...

6. Bokros Lajos, mint EU-ügyes miniszter. Ami nincs is, de létrehoznának egyet. És Bokrossal, szintén a korszakváltás jegyében. Szerintem a Horn-Kuncze kormányban bizonyított a csomagjával. Szerintem a nép nem kérne újra csomagokat Bokros bőrtáskájából...

7. Kuncze Gábor, mint belügymini. Hát, az a híres korszakváltás. És Kuncze... Na ne...

8. Igazságügyi miniszer, Bárándy Péter. Ja, Ő az a Bárándy, aki most éppen az E2014-ben van, és már nem az MSZP-ben?! A híres korszakváltás megint csak.

9. MEZŐGAZDASÁGI miniszter, Molnár Csaba DK. HaHa! Az év vicce. Molnárnak annyi köze lehet a mezőgazdasághoz, mint a borsodi parasztnak az MTA-hoz. Ugyan már...

10. Honvédelmi miniszter Vadai Ágnes. Attól a honvédelemtől mentsen meg minket a jó Isten!

11. Önkormányzati miniszter Szabó Tímea egykori LMP-s, most éppen Együtt 2014-PM-es politikusasszony. Akit bizonyára a szakmai tapasztalata tesz alkalmassá erre a feladatra.

12. Oktatási miniszter, Hiller István. Egyszer már bizonyított. A korszakváltás miatt visszajöhet!

13. Egészségügyi miniszter, Csehák Judit. Együtt - a Korszakváltók Pártja. Remélem nem leszek beteg...

14. ???Megmondó miniszter??? Feltételezem kormányszóvivő akart lenni. Ez az a pont, amikor elgondolkodtam, hogy a híres, és szakmailag méltán elismert politológus komolyan gondolta, amit írt, vagy csak Farkasházyt nézett a TV-ben, és vicceskedik?!

15. AB elnök: Paczolay, független. Független?!

16. MNB elnök, Surányi, független. Független?!

17. Költségvetési tanács elnök, Róna Péter, LMP. De ide már legalább nem függetlent írt. Egyébként Róna az egyetlen név a listán, aki valamit ér is - szerintem.

18. Médiahatóság, Majtényi, független. Független?!

19. EP magyar demokratikus pártjainak koordinátora, Göncz Kinga. Micsoda?! Kicsoda?! Jajj!

És a legjobb vicc: 20. Főpolgármester: Botka László, MSZP. Háhh! Botka? Aki 2002 óta Szeged polgármestere? Aki polgármestersége alatt a díszkövezésen kívül semmit nem csinált Szegeden? Ahonnan menekülnek a fiatalok, mert nincs munkahely? Budapest főpolgármestere?! Kíváncsi vagyok, ezt hogy nyomná le a ballib oldal a budapestiek torkán. De, végső soron, örülnék neki. Tarlós maradhatna még egy ciklust.

Látjátok? Ez az, amikor a baloldalnak vagy messze gurult a tablettája, és a villany is le van kapcsolva, vagy amikor a Farkasházy-eset nem egyedüli. És azt a kérdést már fel sem merem tenni, hogy ki az a Tóth Zoltán, hogy jövendőbeli kormányok névsorát alkossa meg?! Ki kérte fel rá?!

Gratulálok a Nemzeti Válogatotthoz! Mondjuk én Gergényit tenném belügyminiszternek, Gyurcsányt pedig miniszterelnök-helyettesnek, a nemzeti ügyekért felelősnek!

Címkék: baloldal korszakváltás Bajnai Bajnai Gordon Tóth Zoltán Együtt 2014 E14 Kuncze Gábor Farkasházy Nemzeti Válogatott

1 komment

süti beállítások módosítása