HTML

Egy hang blogja

Közélet, politika, történések. Az én hangommal. Nem világ-megváltok, nem eldöntök. Csak közlöm, mert hátha érdekel valakit egy hang. Egy szürke hang...

facebook

Friss topikok

Címkék

1956 (1) 444.hu (1) 4K! (2) Angela Merkel (1) Ángyán József (2) átlátszó.hu (1) ATV (1) Baja (2) Bajnai (3) Bajnai Gordon (16) Balaton Sound (1) baloldal (23) bank (1) blog (1) Bokros Lajos (5) Botka László (1) Budapest (1) Centrum Párt (1) civil mozgalom (1) cm (1) Cseh Miklós (1) Daneil Cohn-Bendit (1) demokratikus szocializmus (1) devizahitel (1) devizahitelesek (1) DK (4) Dopeman (1) E14 (3) Együtt2014 (1) Együtt 2014 (19) egy hang (1) egy hang blogja (1) éhségmenet (1) ellenzéki összefogás (5) EU (2) Európai Unió (3) facebook (2) Farkasházy (2) Fenyvessy Zoltán (1) Fidesz (6) FKgP (3) Fodor Gábor (1) Gréczy Zsolt (1) gyűlölet (1) Gyurcsány (2) Gyurcsány Ferenc (8) Hajdú-Bét (2) hazaáruló (1) Hegedüs Péter (2) hurrá (1) index (1) indulás (1) Istvánffy András (1) JESZ (1) Jobbik (1) jobboldal (2) jogegyenlőség (1) Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (1) Kádár János (1) KDNP (1) Keller László (1) kisgazdák (1) Kóka János (1) kommunista (2) Kónya Péter (2) kormány (1) korszakváltás (5) Közösség a Társadalmi Igazságosságért (1) KTI (1) Kuncze Gábor (3) Kúria (1) lájk (2) liberális (4) Liberális Párt (6) like (1) LMP (6) Magyar Munkáspárt (3) MDF (4) média (1) melegfelvonulás (1) Mesterházy Attila (8) MIÉP (1) Milla (1) miniszterelnök-jelölt (1) Modern Magyarország Mozgalom (2) Molnár F. Árpád (1) MOMA (1) MSZDP (4) MSZMP (2) MSZP (14) Munkáspárt 2006 (1) Negyedik Köztársaság Párt (4K!) (3) Németország (1) Nemzeti Válogatott (1) Népi Front (2) Orbán-lányok (2) Orbán Viktor (8) PM (1) politikai közép (1) Pride (1) rendszerváltás (3) Rui Tavares (1) Schiffer András (1) Schmuck Andor (4) Seres Mária (1) Szász Károly (1) szavazás (1) SZDSZ (6) Székesfehérvár (1) SZEMA (2) Szili Katalin (2) Szilvásy Péter (1) SZOCDEMEK (2) Szociális Unió (2) szocializmus (3) szoci mamutok (1) Szolidaritás (2) Tarlós István (1) Tavares jelentés (1) Tóth Zoltán (1) Ujhelyi (2) Ungár Klára (1) választás 2014 (17) videófelvétel (2) Wallis (1) Címkefelhő

momajobboldal.jpgA mai napon találkoztam a legnagyobb közösségi oldalon egy hirdetéssel. Azzal, ami a képen látható. A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), Bokros Lajos pártja a jobboldal igazi pártjaként hirdeti magát, és azt, hogy Orbán bukni fog. Az nem derül ki, hogy vajon a bajszos bácsi buktatja-e meg a Fideszt.

De hogy is van ez? Igazi? Jobboldal? Bokros?!

Bokros Lajos közgazdász, a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspártban kezdte politikai pályafutását, majd a rendszerváltást követően, a '94-es választásokat megnyerő MSZP-ben folytatta, mint pénzügyminiszter. Az ő víziója szerint a forint leértékelésével felpörgetett infláció, az így elért reálbércsökkenés, a tandíj bevezetése, az ingyenes fogászati ellátás megszüntetése, a gyes és a családi pótlék jogosultjainak körének csökkentése hozzájárult az akkori szocialista-liberális kormány sorozatos baklövéseinek orvoslásához, sőt, Bokros szerint a világot váltotta meg a zseniális csomagjával, az ellenzék szerint ugyanakkor minden bajnak a forrása volt a csomag, mellyel hatalmas szociális pofont kapott a társadalom. Későbbi pártja, az MDF, és annak vezetője, Dávid Ibolya kisstílű könyvelőnek minősítette Bokros Lajost.

A szocialista pénzügyminiszter:

Bokros Lajos, és későbbi pártja, az MDF, valamint annak vezetői, Dávid Ibolya és Herényi Károly viszonya:

Bokros Lajos, a szocialista párt '98-as bukása után egy kis időre eltűnt a közéletből, de sajnos, 2009-ben visszatért. Visszatért, mégpedig egykori legfőbb riválisa, az MDF, és annak vezetői, Dávid Ibolya és Herényi Károly oldalán. A demokrata fórum 15 év távlatából már megmentőként emlékezett vissza Bokros MSZP-s pénzügyminiszteri szerepére és tevékenységére. Bokros Lui jobboldalisága talán innen, 2009-ből eredeztethető. De, kedves Lajos, nem! Ön nem jobboldali! Mint ahogyan 2009-ben már az MDF sem volt az, amikor külső támogatója volt az akkor már hivatalos koalíciós párt nélküli MSZP-kormányak. Amikor a 2006-os választások első fordulója után nem volt hajlandó szövetséget kötni a Fidesszel a jobboldal kormányra kerülése érdekében.

Bokros jelenlegi politikai szerepének árnyoldala is van. Méghozzá elég komoly. Megszűnt ugyanis az a párt, az MDF, amely mandátumot szerzett a 2009-es EP-választáson (majd 2010-ben miniszterelnöknek jelölte), és ezt a mandátumot Bokrosnak adta. Az MDF jogutód szervezete, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ-DK) azonban visszavonta Bokros mandátumát, Ő azonban ezt nem adta vissza pártjának. Inkább sajátot alapított: Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) néven. Jelenleg is képviselőként ül jó fizetésért az Európai Parlamentben, ahonnan

Nem, kedves Lajos, Ön nem jobboldali! Nem jobboldali, mert szocialista pénzügyminiszterként a legvadabb privatizáció végrehajtásában vett rész Suchman Tamás akkori privatizációs miniszterrel, kiárusítva hazánkat.

Nem, kedves Lajos, Ön nem jobboldali! Nem jobboldali, mert a legvadabb liberális pénzügyminiszteri programot hajtotta végre a rendszerváltás óta eltelt 23 évben.

Nem kedves Lajos, Ön nem jobboldali! Nem jobboldali, mert pénzügyminisztersége alatt sárba tiporta a társadalom valamennyi rétegét: a diákokat, a családokat. A nyugdíjasokat, a dolgozókat. A betegeket, kismamákat, a vállalkozókat. Mindenkit.

Nem, kedves Lajos, Ön nem jobboldali! Nem jobboldali, mert egykori pártja, mely mandátumot szerzett Önnek az Európai Parlamentben, megszűnt - jogutód pártja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség pedig visszakérte a mandátumot Öntől, Ön azonban szóba sem áll velük! Ön nem egyenes, nem őszinte, nem gerinces ember!

Nem, kedves Lajos, Ön nem jobboldali! Nem jobboldali, mert Európai Parlamenti képviselőként a mandátumát csak arra használja fel, hogy az Európai Unió komoly szankciókat vezessen be hazánk ellen, önös, kicsinyes politikai érdekei miatt!

Címkék: jobboldal baloldal MSZP EU Európai Unió Bokros Lajos MDF MSZMP JESZ Jólét és Szabadság Demokrata Közösség MOMA Modern Magyarország Mozgalom

164 komment

süti beállítások módosítása